Mustig fisksoppa

Bjud på fisksoppa och överraska. Det är både lätt och jättegott. Du gör soppan klar i god tid innan den ska serveras. Strax innan den ska avnjutas lägges fisken i och får koka med några minuter.

Du behöver

Det här behövs för ca 4 port:

7 st schalottenlökar
1 st fänkål
1 st morot
1.5 st vitlöksklyftor
1 st saffran kuvert
2 dl vin torrt vitt
10 dl vatten
3 st fiskbuljongtärning
1 st burk krossade tomater
2 dl crème fraîche
0.5 msk franska örtkryddor
300 g laxfilé
300 g torskfilé
300 g räkor med skal
1 st musslor liten burk i vatten

Gör så här

1

Skala lökarna och skär dem i klyftor. Ansa fänkålen och dela den mitt itu. Skär den i tunna ringar. Skala och strimla moroten.

2

Fräs grönsakerna i lite matfett 3-4 minuter i en stor gryta, Tillsätt saffran, vin, vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter.

3

Tillsätt creme fraiche och franska örtkryddor. Koka upp på nytt under omrörning så att creme fraichen löser sig.

4

Skär fiskköttet i jämnstora bitar. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Lägg ner fiskköttet i den kokande soppan och koka soppan på svag värme ca 3-5 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är. Tillsätt räkor och musslor. Låt skaldjuren bara bli varma, de ska inte kokas (då blir de sega).

5

Värm gärna tallrikarna i ugnen innan soppan hälles upp i dem. Bjud gott bröd till.

Scroll to Top