RECEPT FRÅN HJ

Musslor i kokosmjölk med lime och chili

Lättlagade musslor med asiatisk touch av kokos och lime.

Av .

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 kilo färska blåmusslor 1 nät
  • 2 matskedar matolja t ex rapsolja
  • 3 stycken salladslökar
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 1 styck röd chili
  • 1 burk kokosmjölk ca 4 dl
  • 2 deciliter vatten
  • 1 styck lime pressad saft
  • Servera med:

  • 2 stycken lime
  • 1 kruka koriander
  • baguette

Gör så här

1

Skölj och skrubba blåmusslorna. Kasta de som är öppna eller trasiga. Hacka lök, vitlök och chili fint.

2

Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna. Tillsätt kokosmjölk, vatten och limesaft. Tillsätt därefter musslorna och lägg på ett lock. Sjud i ca 10 minuter.

3

Under tiden: Dela limen och hacka koriandern. Rosta eller stek brödskivorna lätt.

4

När musslorna sjudit färdigt: Kasta de musslor som inte har öppnat sig. Servera genast med bröd, limehalvor och grovt hackad koriander.


Kommentar:
Tips! Tillsätt en matsked fisksås i buljongen för en extra touch av Asien.

Recept