RECEPT FRÅN HJ

Morotsplättar

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl morötter rivna
  • 0.5 dl grahamsmjöl
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • smör eller margarin till stekning
  • Servera med:

  • 120 g kotlettbacon ett köttigare bacon med mindre fett och lite kraftigare rökt än vanligt bacon
  • keso
  • lingonsylt

Gör så här

1
Skala och riv morötterna. Vispa ihop grahamsmjöl, vetemjöl, salt och hälften av mjölken. Vispa i resten av mjölken och äggen och rör i morötterna
2
Grädda gyllene plättar i en plättlagg eller en stekpanna med smör.
3
Stek kotlettbacon och servera till plättarna tillsammans med keso och lingonsylt.

Recept