RECEPT FRÅN HJ

Morotskakor med lingonyoghurt

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g morötter
  • 2 st ägg
  • 3 st enbär stötta
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och nymald peppar
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • panko
  • smör
  • Lingonyoghurt:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk lingonsylt
  • 4 msk lingon tinade
  • 2.5 msk repade timjanblad
  • salt och nymald peppar

Gör så här

1

Morotskakor: Skala och grovriv morötterna.

2

Vispa upp äggen lätt i en skål tillsammans med enbär, persilja, salt och peppar. Rör ner morötterna. Pudra över mjölet och blanda in det i smeten.

3

Forma till små tunna kakor, 16–20 stycken. Strö panko på en tallrik. Vänd morotskakorna i panko och tryck försiktigt fast det.

4

Stek till gyllenbruna och frasiga kakor i smör på båda sidor.

5

Lingonyoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar


Kommentar:
Det här är en sorts rårakor på morot som kryddas med enbär. En frisk lingonyoghurt smakar bra till.

Recept