Morotskaka med vallmofrö

Den saftiga morotskakan toppas med en len och krämig limeglasyr. Strö över hackade pistaschnötter för en härlig crunch på toppen. Det här blir en kaka som garanterat imponerar på din fikagäster!

16 bitar

Du behöver

  • 4 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl blå vallmofrö
  • 350 g rivna morötter

Glasyr:

125 g smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal

Garnera med:

hackad pistaschmandel

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och vallmofrö och rör ner i smeten tillsammans med smör.

2

Blanda i morötter. Häll smeten i en form, 25×35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kallna.

3

Glasyr: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en smidig kräm. Bred över kakan och strö över grovt hackad pistaschmandel.

4

Låt stelna i kyl och skär i rutor.

Scroll to Top