16 bitar
Du behöver
- 4 ägg
- 3 ½ dl strösocker
- 200 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl blå vallmofrö
- 350 g rivna morötter
Glasyr:
125 g smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 lime, rivet skal
Garnera med:
hackad pistaschmandel
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och vallmofrö och rör ner i smeten tillsammans med smör.
Blanda i morötter. Häll smeten i en form, 25×35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kallna.
Glasyr: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en smidig kräm. Bred över kakan och strö över grovt hackad pistaschmandel.
Låt stelna i kyl och skär i rutor.