Du behöver
- 100 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2 3/4 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemummakärnor stötta i mortel
- 2 tsk färsk ingefära riven
- 225 g morötter mixade eller finrivna
- 100 g aprikoser hackade
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk persikolikör eller vatten
6 st aprikoser hackade
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en kransform som rymmer ca 2 liter.
2
Smält smöret i en ka-strull och tillsätt mjölken. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Rör ner smör- och mjölkblandningen.
3
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, stött kardemumma, ingefära, morötter och aprikoser. Rör ner det i smeten.
4
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Låt kakan stå i formen 5 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk. Blanda florsocker och persikolikör i en bunke till en slät glasyr. Låt kakan kallna och glasera den sedan och strö över hackade aprikoser.