Du behöver
- 2 st schalottenlökar
- 2 tsk färsk ingefära
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 st morötter
- 2 msk rapsolja
- 500 g passerade tomater
- 7 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärning eller hönsbuljongtärning
- 2 dl linser röda
- 1 msk tomatpuré
- 2 krm sambal oelek
- 1 st apelsin pressad saft
- salt svartpeppar
Servera med:
bröd
turkisk yoghurt
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Fräs grönsakerna i en gryta med olja, ca 3 minuter.
2
Tillsätt tomat, vatten, buljongtärningar, linser, tomatpuré och sambal oelek. Rör om och koka upp. Låt soppan koka under lock, ca 15 minuter.
3
Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar. Servera soppan med bröd och en klick yoghurt. Garnera med persilja.