Du behöver
- 250 g pärlcouscous
- 1 msk gurkmeja
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 3 st salladslökar
- 7 st dadlar valfritt
- 0.5 st citron färskpressad juice
- salt och peppar
Gör så här
1
Koka upp couscousen enligt anvisningen på paketet, ca 20 minuter. Tillsätt salt och gurkmeja i vattnet.
2
Häll av kokvattnet i ett durkslag och lägg couscousen i kastrullen igen. Blanda med olivolja och smör.
3
Hacka salladslöken.
4
Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt.
5
Blanda samman med salladslök och dadlar och smaka av med salt, peppar och citronjuice. Servera med sallad, morötter, färsk koriander eller mynta.
Byt gärna ut dadlarna mot torkade aprikoser eller kärnorna från ett färskt granatäpple. Extra smak tillför du genom att blanda couscousen med en god korianderpesto. Rosta 25 g pinjenötterna i en stekpanna. Lägg 2 vitlökskyftor, 1 dl färsk hackad koriander och pinjenötterna i en matberedare eller mixer och kör till en grov blandning. Blanda ner finrivet skal från en apelsin, 2 msk färskpressad citronsaft, 1-2 dl olivolja, en nypa flingsalt och svartpeppar. Blanda väl med couscousen och smaka av.