RECEPT FRÅN HJ

Mjukt pannbröd

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl yoghurt naturell
  • 0.25 dl honung
  • 1.5 tsk fänkål stött
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl fint
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • Det här behövs till 10 bröd:

Gör så här

1
Mät upp yoghurten i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, vetemjöl och rågmjölet blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg.
2
Ta upp degen och dela den i 10 bitar. Kavla ut på mjölat bakbord till runda kakor med en kavel. Avsluta med ett par tag med kruskaveln eller nagga med en gaffel.
3
Grädda bröden på båda sidor i en medelvarm stekpanna, 2–3 minuter per sida.

Recept