RECEPT FRÅN HJ

Mjuk pepparkaka

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2,5 dl brun farin
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel malen
  • 1 tsk kryddnejlikor malda
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter.

2

Vispa rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Rör ner gräddfil. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner i smeten.

3

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.


Kommentar:
En mjuk pepparkaka är förstås god som den är, och kan bakas i vilken typ av sockerkaksform som helst, som rymmer ca 1 1/2 liter. Men till glöggminglet år det kul att göra tilltugg av kakan, därför bakar jag den i en avlång form.

Recept