Mjuk pepparkaka

Du behöver 100 g smör 4 st ägg 6 dl strösocker 6 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 msk kanel 1 tsk ingefära 3 dl...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 3 dl gräddfil

Garnera med:

300 g färskost
75 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
lingon

Ugn: 175°

42 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör.

2
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 30 minuter. Låt kallna.

3
Garnering: Rör ihop färskost, rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker och bred över kakan. Garnera med lingon. Skär i rutor.

Scroll to Top