Du behöver
- 100 g smör
- 4 st ägg
- 6 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk kanel
- 1 tsk ingefära
- 3 dl gräddfil
Garnera med:
300 g färskost
75 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
lingon
Ugn: 175°
42 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör.
2
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 30 minuter. Låt kallna.
3
Garnering: Rör ihop färskost, rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker och bred över kakan. Garnera med lingon. Skär i rutor.