RECEPT FRÅN HJ

Mjölkchokladparfait med apelsin och hallon

I den här gräddiga parfaiten möts söt mjölkchoklad med friska hallon och apelsin.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
7 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 4 deciliter vispgrädde
  • 300 gram mjölkchoklad
  • 2 stycken ägg
  • 1 styck apelsin
  • 250 gram färska hallon

Gör så här

1

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikron så att den precis smälter. Mjölkchoklad är mer värmekänslig än mörk choklad.

2

Vispa upp äggen och tillsätt chokladen, lite i taget, under kraftig omrörning. Vänd ner apelsinskal och grädde.

3

Häll smeten i en form som rymmer 1 1/2 liter.

4

Mosa hallonen. Klicka i hallonpurén i glassmeten och rör om lite slarvigt. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Låt parfaiten stå i kylen ca 30 minuter före servering.


Kommentar:
Receptet räcker till 6-8 portioner. Tips! Om man enkelt vill lyfta parfaiten ur formen är ett tips att klä formen med plastfolie.

Recept