RECEPT FRÅN HJ

Mintrutor

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
35 stycken

Du behöver

    Kakbotten:

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 4 st ägg
  • Chokladglasyr:

  • 300 g mörk choklad
  • 20 g kokosfett
  • Gräddtryffel:

  • 300 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Sockerglasyr:

  • 2.5 dl florsocker
  • 4 tsk vatten
  • pepparmintarom
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör och mandelmassa med elvisp till en slät smet.

2

Blanda ner ett ägg i taget och vispa på låg hastighet.

3

Klä en form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i 18 minuter. Låt kakan svalna.

4

Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med kokosfett över vattenbad. Låt svalna lite.

5

Skär kakan i 35 fyrkantiga bitar. Doppa bitarna i chokladglasyren. Enklast är att lägga kakan på en gaffel och doppa ner gaffeln så djupt att kakan helt och hållet dränks i chokladen. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna. Skär bort ”fötterna” med en kniv.

6

Gör gräddtryffeln. Smält chokladen i vattenbad och koka upp vispgrädde tillsammans med smör i en annan kastrull.

7

Ta av skålen med choklad från vattenbadet och blanda under kraftig vispning den heta grädd- och smörblandningen med chokladen. Låt tryffeln svalna och tjockna. Rör då och då. Spritsa gräddtryffel på rutorna.

8

Blanda florsocker och vatten och tillsätt pepparmintsarom. Spritsa eller klicka glasyren i mitten på kakorna.


Kommentar:
En perfekt liten pralinbit till kaffet efter maten.

Recept