RECEPT FRÅN HJ

Miniskagen

Små munsbitar på stående fot att börja kvällen med. Gör dem gärna riktigt små. Hela biten ska helst få plats i munnen i en tugga. Annars finns risk att gästerna spiller räksallad över sig.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 4 skiva formfranska
  • smör
  • 500 g räkor med skal ca 175 g skalade
  • 1 msk rödlök finhackad
  • 2 msk hackad dill
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • rom

Gör så här

1

Ta ut 8-16 små rundlar ur brödskivorna och bred smör på dem. Skala räkorna och pressa eller krama ur vätskan ur dem så inte röran blir rinnig.

2

Blanda samman lök, dill, majonnäs och crème fraiche. Vänd i grovt hackade räkor och smaka av med salt och peppar.

3

Klicka räkröran på brödskivorna och garnera med rom och dill.


Recept