Minisemlor

Du behöver 25 g jäst 1 2.5 dl mjölk 1 dl kesella 50 g smör mjukt 2 krm salt 1 tsk kardemumma stött 0.75 dl...

Du behöver

  • 25 g jäst 1
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl kesella
  • 50 g smör mjukt
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma stött
  • 0.75 dl strösocker
  • vetemjöl ca 8 dl
  • 1 tsk hjorthornssalt

Till pensling:

1 st ägg uppvispat

Fyllning:

inkråm lite från bullarna
250 g mandelmassa
0.5 st apelsin rivet skal
1 dl mjölk

Dekoration:

2 dl vispgrädde
florsocker

Ugn: 250º

Gör så här

1
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig.

2
Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, socker och mjölet blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

3
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 32 bitar och rulla dem till runda bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

4
Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk.

5
Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa, apelsinskal och mjölk. Fyll bullarna med blandningen.

6
Vispa grädden och klicka eller spritsa den på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.


Kommentar:
Sikta över florsockret med hjälp av en tekula med klämma.

Scroll to Top