RECEPT FRÅN HJ

Minipizzor med getost och rödlök

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
16 stycken

Du behöver

    Deg:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten 37°
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl cirka
  • Topping:

  • 2 st rödlök
  • olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2,5 msk honung
  • 200 g getost
  • 2 st päron
  • 4 msk olivolja
  • svartpeppar
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Deg: Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under bakduk, 1–2 timmar. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut degen och ta ut rundlar som är ca 10 centimeter. Flytta över rundlarna till plåtar med bakplåtspapper.

2

Topping: Skala och skiva löken och fräs den sakta utan att den tar färg i en stekpanna med olja, 10–15 minuter. Häll på vinäger och honung, och låt det koka in. Ta stekpannan från värmen.

3

Smula osten och strö på pizzorna. Lägg på tunt skivat päron, droppa på lite olja och mal över peppar. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut och toppa med rödlöken.


Kommentar:
Getost, päron och lökmarmelad är ett riktigt ”lyckat äktenskap”. De här läckra, portionsstora pizzorna passar perfekt att bjuda som glöggtilltugg.

Recept