Minipizza med viltfärs och lingon

Så här års känns det helt rätt att toppa pizzan med höstsmaker som viltfärs och lingon. Receptet är till 12 små pizzor eller 4 stora.

Du behöver

Deg:

25 g jäst
2.5 dl vatten
1 tsk salt
7 dl vatten

Fyllning:

500 g viltfärs
4 st äggulor
4 msk ströbröd
2 dl bladpersilja hackad
2 msk timjan hackad färsk
1.5 tsk salt
175 g getost
0.75 dl lingon
4 msk olivolja
nymald peppar

Ugn: 250°

Gör så här

1

Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur 1–2 timmar.

2

Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 12 bollar och kavla ut till minipizzor. Lägg över pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

3

Fyllning: Blanda färs, äggulor, ströbröd, persilja, timjan och salt. Smula osten.

4

Fördela köttfärs, ost och lingon på pizzorna. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

5

Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter.

Scroll to Top