Du behöver
Deg:
25 g jäst
2.5 dl vatten
1 tsk salt
7 dl vatten
Fyllning:
500 g viltfärs
4 st äggulor
4 msk ströbröd
2 dl bladpersilja hackad
2 msk timjan hackad färsk
1.5 tsk salt
175 g getost
0.75 dl lingon
4 msk olivolja
nymald peppar
Ugn: 250°
Gör så här
Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur 1–2 timmar.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 12 bollar och kavla ut till minipizzor. Lägg över pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning: Blanda färs, äggulor, ströbröd, persilja, timjan och salt. Smula osten.
Fördela köttfärs, ost och lingon på pizzorna. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.
Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter.