RECEPT FRÅN HJ

Minipizza med viltfärs och lingon

Så här års känns det helt rätt att toppa pizzan med höstsmaker som viltfärs och lingon. Receptet är till 12 små pizzor eller 4 stora.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
12 stycken

Du behöver

    Deg:

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vatten
  • Fyllning:

  • 500 g viltfärs
  • 4 st äggulor
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • 2 msk timjan hackad färsk
  • 1.5 tsk salt
  • 175 g getost
  • 0.75 dl lingon
  • 4 msk olivolja
  • nymald peppar
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur 1–2 timmar.

2

Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela degen i 12 bollar och kavla ut till minipizzor. Lägg över pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

3

Fyllning: Blanda färs, äggulor, ströbröd, persilja, timjan och salt. Smula osten.

4

Fördela köttfärs, ost och lingon på pizzorna. Droppa över olivolja och dra några varv med pepparkvarnen.

5

Grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter.


Recept