Minipajer med squash och pesto

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 0.5 st squash 1 st rödlök 1 msk olivolja 3 msk pesto...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

0.5 st squash
1 st rödlök
1 msk olivolja
3 msk pesto
2 st ägg
1.5 dl mjölk
salt och peppar
8 st körsbärstomater
pinjenötter
2 dl riven ost

Servera med:

ruccola
salami
tomater

Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i portionsformar och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga degen och förgrädda i 10 minuter.

2

Tärna squashen och skala och hacka löken. Fräs squash och lök i olja utan att det får färg. Fördela i pajformarna. Lägg en klick pesto i varje.

3

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formarna. Strö på ost . Dela tomaterna och lägg i formarna och strö över pinjenötter. Grädda i 15 minuter. Servera med ruccola, salami och tomater.


Kommentar:
Nästan som tapas om de små pajerna serveras med ruccola och salami.

Scroll to Top