Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
0.5 st squash
1 st rödlök
1 msk olivolja
3 msk pesto
2 st ägg
1.5 dl mjölk
salt och peppar
8 st körsbärstomater
pinjenötter
2 dl riven ost
Servera med:
ruccola
salami
tomater
Ugn: 200°
Gör så här
Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i portionsformar och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga degen och förgrädda i 10 minuter.
Tärna squashen och skala och hacka löken. Fräs squash och lök i olja utan att det får färg. Fördela i pajformarna. Lägg en klick pesto i varje.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formarna. Strö på ost . Dela tomaterna och lägg i formarna och strö över pinjenötter. Grädda i 15 minuter. Servera med ruccola, salami och tomater.
Nästan som tapas om de små pajerna serveras med ruccola och salami.