RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med squash och pesto

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
16 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:

  • 0.5 st squash
  • 1 st rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk pesto
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 8 st körsbärstomater
  • pinjenötter
  • 2 dl riven ost
  • Servera med:

  • ruccola
  • salami
  • tomater
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i portionsformar och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga degen och förgrädda i 10 minuter.

2

Tärna squashen och skala och hacka löken. Fräs squash och lök i olja utan att det får färg. Fördela i pajformarna. Lägg en klick pesto i varje.

3

Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formarna. Strö på ost . Dela tomaterna och lägg i formarna och strö över pinjenötter. Grädda i 15 minuter. Servera med ruccola, salami och tomater.


Kommentar:
Nästan som tapas om de små pajerna serveras med ruccola och salami.

Recept