Minipajer med räkor

Du behöver 18 st mazarinformar i aluminium Pajdeg: 2 dl vetemjöl 75 g smör 2 msk crème fraîche Fyllning: 2 dl riven ost 150 g...

Annons

Du behöver

  • 18 st mazarinformar i aluminium

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
75 g smör
2 msk crème fraîche

Fyllning:

2 dl riven ost
150 g frysta sojabönor
250 g räkor med skal 100 g skalade räkor

Äggstanning:

4 st ägg
1 tsk majsstärkelse
2 dl crème fraîche
2 tsk hummerfond
salt och peppar
2 msk hackad dill

Garnera med:

250 g räkor med skal ca 100 g skalade räkor
dill

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Mixa samman vetemjöl, smör och crème fraiche till en pajdeg. Dela degen i 18 bitar och tryck ut i mazarinformar. Ställ in dem i kylen under tiden du gör fyllningen. Skala räkorna.

2

Äggstanning: Vispa samman ägg, majsstärkelse, crème fraiche, hummerfond, salt och peppar till fyllningen. Fördela riven ost, tinade sojabönor och räkor i formarna. Fyll pajformarna med äggstanning, nästan ända upp till kanten. Strö över dill.

3

Grädda pajerna i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna. Ta pajerna ur formarna. Dekorera med skalade räkor och dill.

Annons
Scroll to Top