RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med räkor

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 18 st mazarinformar i aluminium
  • Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2 msk crème fraîche
  • Fyllning:

  • 2 dl riven ost
  • 150 g frysta sojabönor
  • 250 g räkor med skal 100 g skalade räkor
  • Äggstanning:

  • 4 st ägg
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk hummerfond
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • Garnera med:

  • 250 g räkor med skal ca 100 g skalade räkor
  • dill
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Mixa samman vetemjöl, smör och crème fraiche till en pajdeg. Dela degen i 18 bitar och tryck ut i mazarinformar. Ställ in dem i kylen under tiden du gör fyllningen. Skala räkorna.

2

Äggstanning: Vispa samman ägg, majsstärkelse, crème fraiche, hummerfond, salt och peppar till fyllningen. Fördela riven ost, tinade sojabönor och räkor i formarna. Fyll pajformarna med äggstanning, nästan ända upp till kanten. Strö över dill.

3

Grädda pajerna i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna. Ta pajerna ur formarna. Dekorera med skalade räkor och dill.


Recept