Du behöver
- 1 st färdig pajdeg 250 g
Fyllning:
1 st rödlök
1 msk smör
1 dl riven ost gärna prästost
1 st ägg
1 dl mjölk
salt och peppar
Topping:
175 g tärnat bacon
10 st rädisor
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olja
30 g sallad gärna mâchesallad
Ugn: 200°
Gör så här
Rulla ut pajdegen och ta ut rundlar med mått, 6 cm i diameter. Lägg degen i smorda formar, gärna ett minimuffinsbleck. Tryck till degen.
Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Fördela löken i formarna och strö på riven ost.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt pajerna svalna.
Topping: Stek baconet knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda bacon och rädisor med vinäger och olja och fördela på pajerna. Toppa med salladsblad.
Receptet ger 18 små pajer.