Minipajer med knaprig topping

Du behöver 1 st färdig pajdeg 250 g Fyllning: 1 st rödlök 1 msk smör 1 dl riven ost gärna prästost 1 st ägg 1...

Du behöver

  • 1 st färdig pajdeg 250 g

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör
1 dl riven ost gärna prästost
1 st ägg
1 dl mjölk
salt och peppar

Topping:

175 g tärnat bacon
10 st rädisor
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olja
30 g sallad gärna mâchesallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut pajdegen och ta ut rundlar med mått, 6 cm i diameter. Lägg degen i smorda formar, gärna ett minimuffinsbleck. Tryck till degen.

2

Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Fördela löken i formarna och strö på riven ost.

3

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt pajerna svalna.

4

Topping: Stek baconet knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och skiva rädisorna tunt. Blanda bacon och rädisor med vinäger och olja och fördela på pajerna. Toppa med salladsblad.


Kommentar:
Receptet ger 18 små pajer.

Scroll to Top