Minipajer med grönkål och katrinplommon

Du behöver Pajdeg: 2,5 dl vetemjöl 1 krm salt 75 g smör 0.75 dl kesella Fyllning: 1 l grönkålsblad repade 10 cm purjolök 8 st...

Du behöver

Pajdeg:

2,5 dl vetemjöl
1 krm salt
75 g smör
0.75 dl kesella

Fyllning:

1 l grönkålsblad repade
10 cm purjolök
8 st katrinplommon
1,5 dl cheddarost riven

Äggstanning:

3 st ägg små
2 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till 16 bollar och tryck ut bollarna i formarna. Låt vila i kylen i minst 1 timme.

2

Fyllning: Strimla grönkålen och purjolöken. Fräs grönkål och purjolök tills kålen är riktigt mjuk i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Skär katrinplommonen i mindre bitar. Fördela grönkål, katrinplommon och ost i formarna. Ställ formarna på en plåt.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.


Kommentar:
Genom att göra pajerna portionsstora blir de utmärkta tilltugg på adventsbjudningen. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.

Scroll to Top