RECEPT FRÅN HJ

Minipajer med grönkål och katrinplommon

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
16 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 75 g smör
  • 0.75 dl kesella
  • Fyllning:

  • 1 l grönkålsblad repade
  • 10 cm purjolök
  • 8 st katrinplommon
  • 1,5 dl cheddarost riven
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg små
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till 16 bollar och tryck ut bollarna i formarna. Låt vila i kylen i minst 1 timme.

2

Fyllning: Strimla grönkålen och purjolöken. Fräs grönkål och purjolök tills kålen är riktigt mjuk i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. Skär katrinplommonen i mindre bitar. Fördela grönkål, katrinplommon och ost i formarna. Ställ formarna på en plåt.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och fördela i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.


Kommentar:
Genom att göra pajerna portionsstora blir de utmärkta tilltugg på adventsbjudningen. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.

Recept