RECEPT FRÅN HJ

Mexikanska köttfärspajer med majs

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl kallt vatten
  • Fyllning:

  • 2 msk smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl majs
  • 1 tsk oregano
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och ta ut rundlar med hjälp av ett glas, lite större än formarna. Lägg degen i ett lätt smort muffinsbleck. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Fräs färs, hackad lök och vitlök i smör. Dela, kärna ur och hacka halva chilin. Blanda i tillsammans med chilisås. Rör i majs. Smaka av med oregano, salt och peppar.

3

Fördela färsen i pajformarna. Skiva halva chilin och lägg ovanpå. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll i formarna. Grädda i ca 15 minuter.


Kommentar:
Receptet ger 12 stycken minipajer.

Recept