RECEPT FRÅN HJ

Messmörsbröd med blåbär och mandel

Lättbakat filmjölksbröd med mandel och torkade blåbär, och med spännande och mild smak av messmör.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
1 styck
0 röstande.

Du behöver

  • 2 deciliter fullkornsmjöl av dinkel
  • 4 deciliter siktat dinkelmjöl
  • 1 deciliter rågkross
  • 2 teskedar bikarbonat
  • 1 tesked salt
  • 2 deciliter hel mandel
  • 2 deciliter torkade blåbär
  • 4 deciliter filmjölk
  • 1 deciliter messmör
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda allt mjöl, rågkross, bikarbonat, salt, mandel och blåbär i en bunke. Rör i filmjölk och messmör. Häll degen i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter.

2

Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.

3

Låt vila en stund och vicka sedan upp brödet. Linda in brödet i en handduk och låt kallna på galler.


Recept