RECEPT FRÅN HJ

Medelhavspaj med Parmesanost

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 2 st plommontomater
  • 10 st körsbärstomater gärna i olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop allt mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Skiva plommontomaterna och dela körsbärstomaterna i halvor. Lägg alla tomater på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Baka högt upp i ugnen i 30 minuter. Låt tomaterna svalna.

3

Nagga pajdegen och förgrädda i 10 minuter. Strö i ost och basilika. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet.

4

Lägg i tomaterna och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat.


Kommentar:
Härlig sommarpaj med nötigt grahamspajskal och smak av italien. Den perfekta picknickpajen, eller varför inte som nattamat!

Recept