Du behöver
- 250 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 st äggula
- 5 dl vetemjöl
Chokladkräm:
125 g smör
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Garnera med:
4 dl florsocker
röda cocktailbär
1 msk vatten
Ugn: 200º
Gör så här
Hacka samman kallt smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 45 minuter.
Kavla ut degen på mjölat bord. Ta ut rundlar som är 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i 6–7 minuter. Låt svalna.
Chokladkräm: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.
Garnering: Rör ihop florsocker och vatten till en seg glasyr. Bred glasyr på kakorna och lägg på ett bär. Förvara kakorna kallt.