RECEPT FRÅN HJ

Medaljonger

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
45 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 250 gram smör
  • 1 deciliter strösocker
  • 1 styck äggula
  • 5 deciliter vetemjöl
  • Chokladkräm:

  • 125 gram smör
  • 2.5 deciliter florsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 matsked kakao
  • Garnera med:

  • 4 deciliter florsocker
  • röda cocktailbär
  • 1 matsked vatten
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Hacka samman kallt smör, socker, äggula och mjöl till en smulig massa, och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 45 minuter.

2

Kavla ut degen på mjölat bord. Ta ut rundlar som är 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, i 6–7 minuter. Låt svalna.

3

Chokladkräm: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao. Lägg ihop kakorna med kräm mellan.

4

Garnering: Rör ihop florsocker och vatten till en seg glasyr. Bred glasyr på kakorna och lägg på ett bär. Förvara kakorna kallt.


Recept