Matvetesallad med fetaost

Du behöver 1 dl matvete 100 g plommon 1 tsk rapsolja 0.5 tsk torkad timjan salt peppar spetskål ca 250 g 0.5 st rödlök 100...

Du behöver

  • 1 dl matvete
  • 100 g plommon
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • salt peppar
  • spetskål ca 250 g
  • 0.5 st rödlök
  • 100 g ärter
  • 50 g fetaost tärnad

Dressing:

0.5 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk strösocker
2 tsk rapsolja
salt peppar

Gör så här

1
Koka matvetet i saltat vatten enligt anvisningarna på för-packningen. Spola i kallt i vatten och låt rinna av.

2
Skär plommonen i tunna klyftor och stek dem i en stekpanna med olja, 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt svalna.

3
Skär bort stocken i kålen och strimla kålen fint. Skala och hacka löken. Smula eventuellt fetaosten i mindre bitar. Blanda matvete, plommon, kål, lök, ärter och fetaost.

4
Dressing: Vispa ihop citronskal, citronsaft, socker, olja, salt och peppar och häll över salladen.

Scroll to Top