Marockansk kycklinggryta

Följ med på en resa till Marocko. Här blandas exotiska kryddor med kött och grönsaker till för oss nya smakkombinationer. Känn doften av kanel, ingefära, paprika, koriander och spiskummin när du lagar marockansk kycklinggryta.

Du behöver

  • 1 st kyckling stor färsk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 kruka koriander
  • 3.5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 st citron saft och skal
  • 1.5 dl oliver gröna

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka kycklingen. Stycka den i portionsbitar. Blanda samman alla kryddorna. Lägg kycklingbitarna i en skål och fördela kryddorna över dem. Låt det stå ca 1 timme.

2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom. Lägg över dem i en stor gryta.

3
Skala och hacka lökarna. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i resten av oljan ca 5 minuter. Lägg över det i grytan.

4
Riv citronskalet. Pressa ur saften. Klipp koriandern grovt. Rör ner det i grytan tillsammans med vatten, buljong och oliver. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills kycklingen är mör.

5
Bjud couscous blandat med stekt mandel och russin till kycklinggrytan.


Kommentar:
Följ anvisningarna på förpackningen när du lagar couscousen. Fräs sedan 1 dl russin och 50 g mandelspån i lite matolja. Rör ner det i den färdigkokta couscousen.

Scroll to Top