Du behöver
- 1 st kyckling stor färsk
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 0.5 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 dl olivolja
- 2 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 1 kruka koriander
- 3.5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 0.5 st citron saft och skal
- 1.5 dl oliver gröna
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka kycklingen. Stycka den i portionsbitar. Blanda samman alla kryddorna. Lägg kycklingbitarna i en skål och fördela kryddorna över dem. Låt det stå ca 1 timme.
2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom. Lägg över dem i en stor gryta.
3
Skala och hacka lökarna. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i resten av oljan ca 5 minuter. Lägg över det i grytan.
4
Riv citronskalet. Pressa ur saften. Klipp koriandern grovt. Rör ner det i grytan tillsammans med vatten, buljong och oliver. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills kycklingen är mör.
5
Bjud couscous blandat med stekt mandel och russin till kycklinggrytan.
Följ anvisningarna på förpackningen när du lagar couscousen. Fräs sedan 1 dl russin och 50 g mandelspån i lite matolja. Rör ner det i den färdigkokta couscousen.