Marinerade revbensspjäll I

Marinera julens revbensspjäll i lime och honung som ger ljuvlig smak åt köttet. Bjud mango-salsa till, ett spännande tillbehör, som du också får recept till här.

Du behöver

  • 1,2 kg revbensspjäll 1,2-1,5 kg

Marinad:

lime rivet skal och saft av 1
1.5 msk flytande honung
1 msk soja äkta
1.5 msk matolja
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar grovmalen
1.5 tsk malen ingefära

Mango-salsa:

1 st mango stor
0.5 st rödlök
2 msk koncentrerad apelsin- ananasjuice
1 msk ingefära färsk riven
1.5 tsk stött kummin
1 tsk brun farin
0.5 tsk salt
0.25 krm kajennpeppar

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i portionsbitar och lägg dem i en tjock plastpåse. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll den över köttet. Lägg påsen i kylen ca 2 timmar.

2
Lägg över kött och marinad i en eldfast form. Sätt in köttfatet mitt i ugnen och stek ca 20­-25 minuter. Vänd köttet och stek ytterligare ca 20­-25 minuter.

3
Skala och kärna ur mangon. Skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda samman lök och mango i en skål.

4
Skala och riv ingefära. Rör ner det i mangohacket tillsammans med juice, kummin, farin, salt och kajennpeppar. Smaka av. Ställ salsan kallt tills den ska serveras.

5
Garnera köttet med limeskivor och bjud salsan till.


Kommentar:
Önskas en knaprigare yta, kan värmen höjas till 250° när det är 5 minuter kvar av stektiden.

Scroll to Top