Marängtårta med kokos och citron

Frestande god är denna luftiga läckra marängrulltårta med smak av kokos och citron och fylld med vispad grädde och färska bär.

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 2.5 dl socker
  • 2.5 dl kokosflingor
  • 1 tsk citronskal finrivet

Till plåten:

bakplåtspapper
2 msk smör
1 dl kokosflingor

Fyllning:

2 dl vispgrädde
jordgubbar hallon eller blåbär

Ugn: 150º

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30×40 cm och strö över kokos.

2
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills smeten är blank och tjock. Blanda ner kokosflingor och citronskal. Bred försiktigt ut smeten på bakplåtspapperet.

3
Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills marängen har stelnat (den behöver inte vara helt genomtorr) och fått lite färg. Stjälp upp marängen på smörpapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna.

4
Vispa grädden. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Bred ut grädden över kakan och lägg på jordgubbarna. Rulla samman till en rulle. Lägg rulltårtan på fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta.

Scroll to Top