Du behöver
- 5 st äggvitor
- 2.5 dl socker
- 2.5 dl kokosflingor
- 1 tsk citronskal finrivet
Till plåten:
bakplåtspapper
2 msk smör
1 dl kokosflingor
Fyllning:
2 dl vispgrädde
jordgubbar hallon eller blåbär
Ugn: 150º
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30×40 cm och strö över kokos.
2
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills smeten är blank och tjock. Blanda ner kokosflingor och citronskal. Bred försiktigt ut smeten på bakplåtspapperet.
3
Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills marängen har stelnat (den behöver inte vara helt genomtorr) och fått lite färg. Stjälp upp marängen på smörpapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna.
4
Vispa grädden. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Bred ut grädden över kakan och lägg på jordgubbarna. Rulla samman till en rulle. Lägg rulltårtan på fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta.