Marängsnitt

Spröda småkakor med marängtopp.

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 st äggula

Maräng:

1 st äggvita
0.5 dl strösocker
strössel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka samman mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Dela degen i två bitar och rulla ut längder lika långa som plåten. Lägg rullarna på plåten med bakplåtspapper och platta till med handen.

3
Maräng: Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret och vispa till en maräng. Spritsa eller bred på längderna. Strö på strössel och grädda i 15 minuter. Skär i sneda bitar medan de är varma.

Scroll to Top