RECEPT FRÅN HJ

Mandeltorsk med citron

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé t ex torsk
  • salt och peppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1.5 msk smör- & rapsolja
  • 1 msk ströbröd
  • 50 g mandelspån
  • Servera med:

  • kokt potatis
  • haricots verts
  • citronklyftor
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela fiskfilén i 2 bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta, peppra och droppa över citronsaft.

2

Dela fiskfilén i 2 bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta, peppra och droppa över citronsaft.

3

Blanda matfett, ströbröd och mandelspån, och bred över fisken. Tillaga fisken mitt i ugnen, ca 8 minuter. Servera med kokt potatis, kokta haricots verts och citronklyftor.


Recept