RECEPT FRÅN HJ

Mandelpotatisplättar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
35 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 200 gram mandelpotatis
  • 0.5 deciliter crème fraîche
  • 0.5 deciliter vispgrädde
  • 2 matskedar mjölk
  • 1.5 deciliter vetemjöl
  • 1 styck ägg
  • 1 styck äggvita
  • salt
  • smör
  • Topping:

  • 150 gram skogschampinjoner
  • 1 matsked smör
  • salt och peppar
  • 2 matskedar hackad dill
  • 2 matskedar smetana
  • Garnera med:

  • dill

Gör så här

1

Koka potatisen med skalet på. Låt svalna något och skala potatisarna. Pressa potatisen genom en purépress och blanda med crème fraiche, grädde och mjölk till ett mos.

2

Rör i mjöl, ägg och äggvita och smaka av med salt.

3

Stek små plättar som är ca 4 cm diameter i en stekpanna med smör. Enklast är det att spritsa ner smeten i stekpannan.

4

Topping: Hacka svampen grovt och stek den i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Låt svalna. Blanda svamp, dill och smetana och lägg en klick på varje plätt. Garnera med dill.


Kommentar:
Receptet är beräknat till 10 bufféportioner och det blir ca 30-40 st.

Recept