Du behöver

  • 500 g mandelpotatis
  • 1 st ägg
  • 1 dl parmesanost
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 4 msk torkade tranbär hackade
  • flingsalt
  • peppar
  • Att rulla i:

  • sesamfrön gärna både svart och vitt
  • pumpafrö
  • solroskärnor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Koka potatisen mjuk på svag värme så den inte spricker. Skala och grovmosa potatisen medan den fortfarande är varm.

2

Blanda i ägg, ost, citronskal, tranbär, salt och peppar. Forma smeten till bollar och rulla i frön och kärnor.

3

Lägg potatisbollarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.


Kommentar:
Bollarna bör helst serveras nygjorda för att de ska behålla sin frasighet, men de behöver inte vara varma. Baka dem i ugnen så sent som möjligt.

Recept