Mandelkaka med frukt

Ljuvlig dessertkaka som blir ännu godare när den serveras med punschsås!

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • saft rivet skal och av
  • 1 st apelsin
  • 3 st ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Garnering:

kiwi
konserverade päron
persikor eller mandarinklyftor
hallon

Ugn: 175°

Punschsås:

2 st äggulor
3 msk florsocker
2 dl vispgrädde
1 msk punsch

Det här behövs:

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Tvätta och torka apelsinen. Riv skalet fint och pressa ur saften.

2
Lägg mandelmassan i en skål tillsammans med rivet apelsinskal. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig vispning tills smeten är jämn. Rör ner apelsinsaften.

3
Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

5
Garnera den kalla kakan med frukt och bär.

6
Punschsås: Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten
tillsammans med punsch.
Såsen får inte stå för länge innan den ska serveras, då vill den dela sig. Man kan vispa samman den igen, men den blir inte lika skummig då.

Scroll to Top