Du behöver
- 300 g mandelmassa
- 100 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- plommon eller äpplen
- florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 10 bitar:
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet och rör samman det. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman vetemjölet med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten och fortsätt röra tills smeten är jämn.
3
Klicka ner smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
4
Skala och kärna ur frukten. Skär den i tärningar. Strö frukten över kakan.
5
Grädda mitt i ugnen ca 35-45 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg.
6
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp och får kallna. Sikta över lite florsocker strax före serveringen.
7
Bjud gärna lite vispad grädde smaksatt med lite likör till kakan.