Du behöver
- 4 st fläskkotletter ca 600 g
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1.5 msk smör eller margarin
Gratängsås:
2 dl vatten
0.5 dl grädde
3 msk apelsinjuice konc.
2 msk vetemjöl
0.5 st buljongtärning
2 tsk basilika smulad
Gratinering:
1 dl mandelflagor + 1 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidor. Salta, peppra och lägg kotletterna i en ugnssäker form.
2
Vispa samman alla ingredienserna till såsen. Låt den koka upp under vispning. Sjud i 4-5 minuter. Smaka av.
3
Häll såsen över kotletterna och strö över mandel och ost. (Hit går rätten att förbereda.)
4
Gratinera i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med cous cous, ris eller pressad potatis.
Koka couscous enligt recept på paketet och blanda gärna i hackad paprika eller andra grönsaker.