Mandelgratinerad kotlett

Med både mandel och apelsin i rätten, får den en lite asiatisk touche.

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 msk smör eller margarin

Gratängsås:

2 dl vatten
0.5 dl grädde
3 msk apelsinjuice konc.
2 msk vetemjöl
0.5 st buljongtärning
2 tsk basilika smulad

Gratinering:

1 dl mandelflagor + 1 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidor. Salta, peppra och lägg kotletterna i en ugnssäker form.

2
Vispa samman alla ingredienserna till såsen. Låt den koka upp under vispning. Sjud i 4-5 minuter. Smaka av.

3
Häll såsen över kotletterna och strö över mandel och ost. (Hit går rätten att förbereda.)

4
Gratinera i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med cous cous, ris eller pressad potatis.


Kommentar:
Koka couscous enligt recept på paketet och blanda gärna i hackad paprika eller andra grönsaker.

Scroll to Top