RECEPT FRÅN HJ

Mandel- och plommonkaka

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
12 portioner
1 röstande.

Du behöver

  • 3 deciliter strösocker
  • 1 deciliter muscovadorörsocker ljust
  • 2 stycken ägg
  • 3.75 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 deciliter mandelmjöl
  • 150 gram smör
  • 8 stycken plommon
  • 50 gram mandelspån
  • Garnera med:

  • florsocker
  • Servera med:

  • 3 deciliter vispgrädde
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret. Rör samman socker, muscovadorörsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver, mandelmjöl och smält avsvalnat smör i en bunke.

2

Smält smöret. Rör samman socker, muscovadorörsocker, ägg, vetemjöl, bakpulver, mandelmjöl och smält avsvalnat smör i en bunke.

3

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35cm.

4

Dela och kärna ur plommonen. Skär dem  i tunna klyftor och stick ner i smeten. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. För över bakplåtspapperet på bakgaller. Låt kakan kallna. Skär upp i bitar och strö över florsocker. Servera med en klick vispad grädde.


Recept