Lyxiga wienerbullar

Du behöver 6 dl vetemjöl 125 g smör 50 g jäst 1 dl mjölk 0.5 dl strösocker 2 st ägg Fyllning: 100 g smör 1.5...

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 50 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 st ägg

Fyllning:

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Pensling:

1 st ägg
50 g mandelspån

Ugn: 250°

24 bullar:

Gör så här

1
Lägg mjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt till mjöl- och smörblandningen. Tillsätt socker och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt, 20 min.

2
Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop. Kavla ut degen till en rektangulär kaka och bred på fyllningen.

4
Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen, ca 8 min. Låt svalna på galler. Serveras ljumma.

Scroll to Top