Du behöver
- 6 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 50 g jäst
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 2 st ägg
Fyllning:
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Pensling:
1 st ägg
50 g mandelspån
Ugn: 250°
24 bullar:
Gör så här
1
Lägg mjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt till mjöl- och smörblandningen. Tillsätt socker och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt, 20 min.
2
Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop. Kavla ut degen till en rektangulär kaka och bred på fyllningen.
4
Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen, ca 8 min. Låt svalna på galler. Serveras ljumma.