Du behöver
Pajskal enligt grundrecept nedan
Fyllning:
1 st purjolök
2 msk smör
250 g varmrökt lax
2 msk riven pepparrot
0.5 dl hackad dill
4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
salt och peppar
150 g mozzarella
0.5 st citron
Servera med:
sallad
crème fraîche
pepparrot
dill
Ugn: 200°
Gör så här
Gör pajskalet enligt grundreceptet.
Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Lägg över i det förgräddade pajskalet. Rensa laxen och smula den. Lägg laxen i pajskalet.
Blanda pepparrot och dill och strö över laxen. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Skiva citronen tunt och lägg skivorna vackert i mitten.
Grädda i ca 45 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad och crème fraiche smaksatt med riven pepparrot och dill.