Lyxig laxcheesecake med pepparrot och dill

Vill du bjuda på det där lilla extra utan att anstränga dig alltför mycket? Då ska du bjuda på den här lyxiga laxcheesecaken.

Du behöver

Botten:

300 g kavring
75 g smör

Fyllning:

400 g varmrökt lax
4 st gelatinblad
300 g färskost
4 dl crème fraîche
3 msk riven pepparrot
0.5 dl hackad dill
salt och peppar

Garnera med:

200 g kallrökt lax
300 g räkor med skal
3 st gröna sparrisar kan uteslutas
citron
dill

Gör så här

1

Botten: Mixa brödet till smulor. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt formen stå kallt medan du gör fyllningen.

2

Fyllning: Mosa laxen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Rör ihop färskost, 3 dl av crème fraichen och pepparrot. Värm 1 dl crème fraiche i en gryta. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i crème fraichen. Rör ner gelatinblandningen i färskostblandningen. Blanda i lax och dill, och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

3

Garnera med lax, skalade räkor, kokt sparris, citron och dill.

Scroll to Top