RECEPT FRÅN HJ

Lufttorkad skinka med Panzanella

Matig sommarsallad från Italien. Till lunch brukar jag servera salladen med lufttorkad skinka eller mozzarella, men den passar också bra som tillbehör till sommarens grillmat. Servera salladen nygjord eller låt den dra 1/2–1 timme i kylen innan den serveras.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ciabatta dagsgammal
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st gurka
  • 300 g cocktailtomater cirka
  • 1 st paprika
  • 1 st rödlök
  • 1 st knippe bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk kapris
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och nymald peppar
  • Servera med:

  • lufttorkad skinka

Gör så här

1

Skär brödet i grova bitar. Blanda med vinägern och låt dra cirka 20 minuter.

2

Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna. Skär i bitar. Dela tomaterna, skär paprikan i bitar och klyfta löken tunt. Hacka persiljan och strimla basilikan.

3

Blanda gurka, tomater och bröd. Krama försiktigt med rena händer. Blanda i paprika, lök, kapris och örter.

4

Blanda vitlök och olivolja och vänd ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.


Recept