Lövbiffspasta med vitt vin och kantareller

Sväng ihop en enkel pasta med krämig kantarellsås. Vitt vin, ost, dill och persilja får smaklökarna att dansa.

4 portioner

Du behöver

  • 300 g lövbiff
  • 1 msk smör + 2
  • salt och peppar
  • 400 g färska kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g riven ost
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad persilja

Servera med:

tagliatelle eller annan pasta, 4 portioner

Gör så här

1

Strimla lövbiffen och stek den hastigt i 1 msk smör i stekpanna. Ta upp ur stekpannan.

2

Rensa kantarellerna och fräs dem i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt 2 msk smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med kantarellerna.

3

Strö över mjöl och rör om. Späd med vin och grädde och koka upp. Lägg i lövbiffen och småkoka i 5 minuter.

4

Smaka av med salt och peppar och rör i ost och örter. Servera med kokt pasta.

Scroll to Top