4 portioner
Du behöver
- 300 g lövbiff
- 1 msk smör + 2
- salt och peppar
- 400 g färska kantareller
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 100 g riven ost
- ½ dl hackad dill
- ½ dl hackad persilja
Servera med:
tagliatelle eller annan pasta, 4 portioner
Gör så här
1
Strimla lövbiffen och stek den hastigt i 1 msk smör i stekpanna. Ta upp ur stekpannan.
2
Rensa kantarellerna och fräs dem i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt 2 msk smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med kantarellerna.
3
Strö över mjöl och rör om. Späd med vin och grädde och koka upp. Lägg i lövbiffen och småkoka i 5 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar och rör i ost och örter. Servera med kokt pasta.