RECEPT FRÅN HJ

Lövbiffspasta med kantarell

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g lövbiff
  • 1 msk smör + 2
  • salt och peppar
  • 400 g färska kantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g riven ost
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Servera med:

  • tagliatelle eller annan pasta

Gör så här

1

Strimla lövbiffen och stek den hastigt i 1 msk smör i stekpanna. Ta upp ur stekpannan.

2

Rensa kantarellerna och fräs dem i stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt 2 msk smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med kantarellerna.

3

Strö över mjöl och rör om. Späd med vin och grädde och koka upp. Lägg i lövbiffen och småkoka i 5 minuter.

4

Smaka av med salt och peppar och rör i ost och örter. Servera med kokt pasta.


Recept