RECEPT FRÅN HJ

Lövbiffsgratäng med ädelost

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 500 gram lövbiff
  • 2 matskedar soja
  • 2 matskedar kalvfond
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 1 styck rödlök
  • 250 gram broccoli
  • 1 matsked rapsolja
  • Sås:

  • 4 deciliter vispgrädde
  • 1 matsked vetemjöl
  • 140 gram gräddädelost
  • 0,5 teskedar torkad timjan
  • salt, peppar
  • Garnera med:

  • färsk timjan
  • Servera med:

  • pasta t ex penne
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds.

2

Skala, dela och skiva löken. Dela broccolin i mindre bitar. Fräs lök och broccoli i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform.

3

Fördela lövbiffen med marinad över grönsakerna. Den ska inte stekas.

4

Sås: Koka upp grädde i en kastrull. Vispa eller skaka ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Smula i ädelost och krydda med timjan, salt och peppar. Var försiktig med saltet då ädelosten är salt. Häll såsen över gratängen och grädda i 30 minuter. Garnera med timjan och servera med pasta.


Recept