Lövbiffsgratäng med ädelost

Du behöver 500 g lövbiff 2 msk soja 2 msk kalvfond 1 st vitlöksklyfta 1 st rödlök 250 g broccoli 1 msk rapsolja Sås: 4...

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 250 g broccoli
  • 1 msk rapsolja

Sås:

4 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
140 g gräddädelost
0,5 tsk torkad timjan
salt, peppar

Garnera med:

färsk timjan

Servera med:

pasta t ex penne

Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds.

2

Skala, dela och skiva löken. Dela broccolin i mindre bitar. Fräs lök och broccoli i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform.

3

Fördela lövbiffen med marinad över grönsakerna. Den ska inte stekas.

4

Sås: Koka upp grädde i en kastrull. Vispa eller skaka ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Smula i ädelost och krydda med timjan, salt och peppar. Var försiktig med saltet då ädelosten är salt. Häll såsen över gratängen och grädda i 30 minuter. Garnera med timjan och servera med pasta.

Scroll to Top