RECEPT FRÅN HJ

Lövbiffsgratäng med ädelost

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rödlök
  • 250 g broccoli
  • 1 msk rapsolja
  • Sås:

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 140 g gräddädelost
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • salt, peppar
  • Garnera med:

  • färsk timjan
  • Servera med:

  • pasta t ex penne
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds.

2

Skala, dela och skiva löken. Dela broccolin i mindre bitar. Fräs lök och broccoli i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform.

3

Fördela lövbiffen med marinad över grönsakerna. Den ska inte stekas.

4

Sås: Koka upp grädde i en kastrull. Vispa eller skaka ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Smula i ädelost och krydda med timjan, salt och peppar. Var försiktig med saltet då ädelosten är salt. Häll såsen över gratängen och grädda i 30 minuter. Garnera med timjan och servera med pasta.


Recept