Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
- 2 st gula lökar
- 2 st rödlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 burk ansjovis 125 g
- 20 st kalamataoliver
Pensling:
äggula
Garnera med:
timjan
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen och dela den i två bitar, 12×35 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp kanten lite runt om och pensla med äggula. Nagga bottnarna och grädda i 8 minuter.
2
Skala och skiva löken tunt. Hacka vitlöken. Fräs all lök mjuk i olja i stekpanna. Krydda med salt och peppar.
3
Fördela löken över flarnen och toppa med ansjovis och oliver. Grädda i ca 10 minuter. Strö över timjan och skär upp i bitar.
En klassisk smakkombination som är mycket populär i södra Frankrike och i italienska Ligurien.