Ljummen kycklingsallad med fetaost

Du behöver 200 g pasta t ex penne 500 g kycklinglårfilé olivolja flingsalt nymald peppar 8 dl babyspenat 2 st persikor 1 st rödlök 1...

Du behöver

  • 200 g pasta t ex penne
  • 500 g kycklinglårfilé
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 8 dl babyspenat
  • 2 st persikor
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka basilika
  • 150 g fetaost
  • 4 msk pinjenötter

Dressing:

3 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
flingsalt
nymald peppar

Gör så här

1
Dressing: Blanda olja, vinäger, salt och peppar.

2
Koka pastan. Häll av kokvattnet och blanda pastan med lite olivolja. Varmhåll.

3
Stek kycklingfiléerna i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Varmhåll under folie. Vid servering: skär kycklingen i skivor.

4
Blanda pasta, kyckling, spenat, klyftade persikor, skivad lök, basilikablad och smulad fetaost. Ringla över dressing och strö på nötter.

Scroll to Top