Linssoppa med nybakade bullar

Du behöver Bullar: 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl grahamsmjöl 1.5 tsk bakpulver 1 tsk sirap 1 krm salt 1.5 dl yoghurt Linssoppa: 0.5 st gul...

Du behöver

Bullar:

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk sirap
1 krm salt
1.5 dl yoghurt

Linssoppa:

0.5 st gul lök
2 st potatis
1 st morot
1 st smör eller margarin
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl linser röda
salt peppar, oregano

Ugn: 200°

Gör så här

1
Bullar: Blanda båda mjölsorterna och bakpulver i en skål. Rör i sirap, salt och yoghurt. Forma 6 bullar av degen och lägg dem i muffinsformar på en plåt. Pensla med vatten och grädda i 10 minuter.

2
Linssoppa: Skala och hacka lök, potatis och morot. Fräs alltsammans i en gryta med smör. Tillsätt vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Lägg i linserna och koka soppan i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

Scroll to Top