Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 st morötter
- 1 msk rapsolja
- 0.5 st röd chilipeppar
- 1 tsk ingefära riven
- 400 g krossade tomater
- 8 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 4 st tomater soltorkade
- 1 st linser 380 g
- 500 g kycklingfil
- 1 msk smör eller margarin
- salt peppar
Garnera med:
koriander
crème fraîche
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter tills det börjar mjukna i en gryta med olja.
2
Kärna ur och hacka chilin. Tillsätt chili, ingefära, krossade tomater, vatten, fond och hackade soltorkade tomater till grytan och koka i 15 minuter.
3
Skölj linserna och lägg ner i grytan. Koka ett par minuter.
4
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Salta och peppra och stek dem i en stekpanna med smör.
5
Lägg ner kycklingen i soppan och smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och crème fraiche. Servera med bröd.