RECEPT FRÅN HJ

Linspytt med spenat och rödbetsyoghurt

Visst, en hederlig pytt i panna kan vara fantastiskt gott. Men jag byter gärna ut potatisen mot linser och spenat. Gott, nyttigt och snabbt.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 350 g falukorv
  • 1 st purjolök
  • 1 st äpple
  • 2 pkt linser à ca 300 g
  • smör till stekning
  • 150 g babyspenat
  • 0.5 dl kapris
  • salt, svartpeppar
  • Rödbetsyoghurt:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1.5 dl rödbetor fintärnade inlagda
  • salt
  • Servera med:

  • rödbetsyoghurt
  • ägg stekt eller hårdkokt

Gör så här

1

Tärna korven. Skölj och strimla purjolöken. Fintärna äpplet. Skölj linserna och låt dem rinna av.

2

Bryn korven i en stor panna med lite smör. Sänk värmen. Blanda i purjolök, linser och kapris och låt det fräsa en stund.

3

Vänd ner äpple och spenat. Spenaten kommer nog nästan att trilla ur pannan, men sjunker ihop på ett ögonblick. Smaka av med salt och peppar.

4

Rödbetsyoghurt: Blanda yoghurt, pepparrot, gräslök och rödbetor. Smaka av med salt. Servera med stekt eller hårdkokt ägg.


Recept