Linspytt med fetaoströra

Du behöver 1 dl linser svarta 3 dl vatten 1 krm salt 1 st morot 1 st palsternacka 0.5 st kålrot 0.25 st rotselleri 2...

Du behöver

  • 1 dl linser svarta
  • 3 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st kålrot
  • 0.25 st rotselleri
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk honung
  • 1 msk färsk timjan

Fetaoströra:

30 g fetaost
0.5 dl matyoghurt
salt och peppar
timjan

Servera med:

sallad bröd

Gör så här

1
Skölj linserna i en sil med kallt vatten. Koka upp vattnen och salt och lägg i linserna. Koka dem enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Skala och tärna rotfrukterna. Stek dem i en stor stekpanna med olja, rör om då och då. Stek tills de känns mjuka, ca 10 minuter.

3
Smaksätt med salt, peppar och honung. Repa över färsk timjan. Blanda ner linserna och låt allt bli varmt.

4
Smula fetaosten och blanda med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera till pytten med sallad och bröd.

Scroll to Top