RECEPT FRÅN HJ

Linsgryta Bombay i pitabröd

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk garam masala
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 dl torkade linser gröna
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl jordnötter rostade
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:

  • pitabröd
  • isbergssallad strimlad
  • banan skivad
  • kokos rostad
  • tärnad gurka

Gör så här

1

Hacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg. Låt curry och garam masala fräsa med mot slutet.

2

Tillsätt tomater, sambal oelek, vatten, fond och linser. Koka med locket på glänt tills linserna är färdigkokta och det har blivit en tjock sås, cirka 30 minuter. Blanda i russinen mot slutet av koktiden.

3

Blanda i jordnötter och koriander. Smaka av med salt.

4

Värm pitabröden enligt förpackningen. Fyll dem med sallad, linsgryta och övriga tillbehör.


Kommentar:
Att fylla ett varmt pitabröd med den här smakrika linsgrytan är vardagslyx. Grytan kan också kokas helt under lock så att den blir lösare, då passar den bra att servera den tillsammans med basmatiris istället för pitabröd.

Recept